Yalın 6 Sigma Sarı Kuşak Eğitimi

Yalın 6 Sigma Sarı Kuşak Eğitimi, iki ayaklı bir iyileştirme prosesidir. Yalın – kullanılan araçlarla sistemde değer katmayan ögelerin ortadan kaldırılması ile düşük maliyet,  zamanında teslimat amaçlarına hizmet ederken, 6 Sigma DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) metodu ile ürün ve servis kalitesini arttırmayı ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini hedefler. Bu iki kavramın birleşmesiyle ortaya çıkan Yalın 6 Sigma etkinlik üzerindeki etkisi dünyaca kabul görmüş bir yönetim stratejisidir.   

Yalın 6 Sigma proses girdilerinin çıktı üzerindeki etkilerini birçok araçla analiz eder ve ispatlanmış etki derecesine göre girdileri kontrol altına alarak çıktı üzerindeki değişkenliği kontrol altına almayı hedefler. Bu arada GİZLİ FABRİKA gibi öngörülmeyen kayıplar su yüzeyine çıkarılarak ortadan kaldırılır.

Bu eğitimde amaç Kara Kuşak ve Yeşil Kuşak projelerinde görev alacak personelin problem çözme teknikleri ve yalın araçlar konusunda donanım sahibi olmalarıdır.

Yalın 6 Sigma Sarı Kuşak Eğitim içeriği

BU EĞİTİME KİMLER KATILMALI?

Proje Ekip Üyeleri

Yalın 6 Sigma projelerinde görev alacak ekip üyeleri, Yeşil Kuşak eğitimi alarak süreç iyileştirme tekniklerini ve araçlarını öğrenir.

İşletme ve Proses Uzmanları

İşletmelerin verimliliğini artırmak ve süreçleri optimize etmekle ilgilenen uzmanlar, Yeşil Kuşak eğitimiyle Yalın 6 Sigma’nın temel kavramlarını öğrenebilir.

Operasyon ve Üretim Personeli

Üretim ve operasyon alanlarında çalışanlar, süreç iyileştirme projelerine katılmak ve katkı sağlamak için Yeşil Kuşak eğitimi alabilir.

Mühendisler ve Teknik Uzmanlar

Özellikle üretim, kalite kontrol, ürün geliştirme veya süreç mühendisliği alanlarında çalışan mühendisler, süreç iyileştirme konusunda bilgi sahibi olmak için bu eğitimi alabilir.

Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Uzmanları

Ürün ve hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen kişiler, Yeşil Kuşak eğitimi ile Yalın 6 Sigma araçlarını öğrenerek süreçlerini iyileştirebilir.

İş Analistleri ve Veri Uzmanları

Veri analizi, iş analizi veya süreç analiziyle uğraşan profesyoneller, Yeşil Kuşak eğitimi alarak veri odaklı süreç iyileştirmeleri yapabilir.

Orta Düzey Yöneticiler ve Süpervizörler

Süreç iyileştirme projelerine liderlik etmek veya ekiplerini yönlendirmek isteyen yöneticiler, Yeşil Kuşak eğitimi alarak süreç iyileştirme metodolojilerini öğrenebilir.

İş Geliştirme ve Müşteri Hizmetleri Personeli

Müşteri hizmetleri, satış, veya iş geliştirme alanında çalışan kişiler, müşteri deneyimini iyileştirmek için süreç iyileştirme tekniklerini öğrenebilir.

Genel Bilgiler

Eğitim Süresi

3 gün

Sertifikalandırma

Eğitim sonrasında yapılacak olan değerlendirme sınavında 100 üzerinden 80 ve üzeri puan olan katılımcılar “Gemba Akademi & Gemba Training Center Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır. Yeterli puan alamayan adaylara ise Katılım Sertifikası” verilecektir.