hat dengeleme Eğitimi

Yalın üretimin temelinde prosesler arası koordinasyonun optimize edilmesi vardır. Proseslerdeki israfı tespit etmek ve ortadan kaldırma yada minimuma indirmek sürekli değer akışının gerçekleşmesini sağlayacaktır. Prosesler arasında biriken stoklar ve birbirlerini bekleyen istasyonlardan oluşan hantal üretim yapıları beraberinde kalite başta olmak üzere birçok israfı getirmektedir.

Hat dengeleme ile bir üretim tesisinde istasyonlar arasında koordinasyonun en ideal şekle getirilmesi sağlanır.

Bu eğitimde amaç; Yalın Üretim Tekniklerini süreçlerinde uygulayacak ve sürdürülebilirliğini sağlayacak uzmanlar yetiştirmektir.

hat dengeleme Eğitim içeriği

BU EĞİTİME KİMLER KATILMALI?

Üretim Mühendisleri ve Süreç Mühendisleri

Üretim süreçlerinde iş yükünü dengelemek ve verimliliği artırmak için çalışan mühendisler, hat dengeleme eğitimi alarak süreçlerini optimize edebilirler.

Yalın Üretim Uzmanları ve Süreç İyileştirme Uzmanları

Yalın üretim projelerinde yer alan ve iş yükünü dengeli hale getirmek için çalışan uzmanlar, hat dengeleme eğitimi alarak süreçleri iyileştirebilirler.

Üretim ve Operasyon Yöneticileri

Üretim hatlarını yöneten ve iş yükünü dengelemek isteyen yöneticiler, hat dengeleme eğitimi ile üretim verimliliğini artırabilirler.

Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Uzmanları

Üretim sürecinde iş yükünün dengeli olmasını sağlamak ve kaliteyi artırmak için çalışan kalite uzmanları, hat dengeleme eğitimi ile iş akışını optimize edebilir.

Proje Yöneticileri ve Süpervizörler

Üretim projelerinde iş yükünü dengelemek ve ekiplerini yönetmek için hat dengeleme eğitimi alarak verimliliği artırabilirler.

Tedarik Zinciri ve Lojistik Uzmanları

Tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde iş akışını dengelemek ve darboğazları önlemek için hat dengeleme eğitimi alarak verimliliği artırabilirler.

Genel Bilgiler

Eğitim Süresi

1 gün

Sertifikalandırma

Eğitim sonrasında yapılacak olan değerlendirme sınavında 100 üzerinden 80 ve üzeri puan olan katılımcılar “Gemba Akademi & Gemba Training Center Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır. Yeterli puan alamayan adaylara ise Katılım Sertifikası” verilecektir.