Genel Bilgiler

kanban Eğitimi

KANBAN, Yalın Üretim Teknikleri ve Tam Zamanında Üretim Teknikleri (Just – In -Time) yönetiminde kullanılan bir planlama tekniğidir. Esas olarak, minimum stokla ve hatasız hat beslemenin basit ve etkili metotudur. 1940’ ların sonlarında başlayarak 1953’te Toyota ana fabrikasında uygulamaya alınan KANBAN sistemi ile gerçek tüketim bilgileri  ile stokların yönetilmesi prensibini gerçekleştirmektedir. Üretimde malzeme ihtiyacı olacağı anda tedarikçiye ya da bir önceki prosese gidecek bir sinyal ile ihtiyaç olan malzeme üretilir veya sevkedilir. Böylece tam olarak ihtiyaç olan malzeme stoğu sağlanır.KANBAN, çekme sistemi olarak tanımlanan sistemin temel yapısını oluşturur. Bir sonraki operasyonun ihtiyaç duyduğu anda ve miktarda malzemeyi bir önceki operasyondan almasıdır. Bir önceki operasyon da ise bir sonraki operasyonun çektiği kadar üretir. Kısaca, talep son operasyondan geriye dönük olarak yapılmaktadır.

KANBAN, tüketim noktası ile temin noktası arasında haberleşmeyi sağlayan bir mekanizmadır. Tıpkı insanların sinir sisteminin beyine yolladığı mesajlar gibi KANBAN’ da geriye doğru çalışır ve bir önceki noktadan  ürün çeker.

Kanban Eğitimi’nde amaç; işletmelerinde kanban sistem kurulumuna liderlik yapabilecek donanımda uzmanlar yetiştirmektir.

kanban Eğitim içeriği

Kazanılacak Yetkinlikler

  • KANBAN çalışma prensibi ve KANBAN çeşitlerini tanıma
  • KANBAN sistemi ve diğer üretim akış sistemlerinin özelliklerini ve nerede-hangi sistemin kurulması gerektiğini tespit edebilme
  • KANBAN sistemi ile ilgili hesaplamaları yapabilme
  • KANBAN Sistemini işletme içinde kurabilme

 

BU EĞİTİME KİMLER KATILMALI?

Proje Yöneticileri

Proje akışını optimize etmek, iş yükünü dengelemek ve proje verimliliğini artırmak isteyen yöneticiler, Kanban eğitimi alarak ekiplerine rehberlik edebilir.

Yazılım Geliştiricileri ve BT Uzmanları

Yazılım geliştirme süreçlerinde akış kontrolü sağlamak, işgücü verimliliğini artırmak ve öncelikleri yönetmek için Kanban eğitimi alabilirler.

Üretim ve Lojistik Yöneticileri

Üretim ve lojistik süreçlerinde iş akışını optimize etmek ve stok yönetimini iyileştirmek için Kanban eğitimi alarak verimliliği artırabilirler.

İş Analistleri

İş süreçlerini analiz etmek ve iş akışını görselleştirmek için Kanban eğitimi alarak süreçlerdeki darboğazları tespit edebilirler.

Ürün Sahipleri ve Scrum Master’lar

Agile veya Scrum ekiplerinde çalışan kişiler, Kanban eğitimi alarak süreçlerini optimize edebilir ve Scrum ile Kanban’ın entegrasyonunu öğrenebilirler.

Süreç İyileştirme Uzmanları

Yalın üretim veya sürekli iyileştirme projeleri üzerinde çalışanlar, Kanban eğitimi ile iş akışını kontrol etmeyi ve darboğazları önlemeyi öğrenebilirler.

Üst Düzey Yöneticiler ve Stratejik Planlamacılar

Şirket stratejisi ile uyumlu bir iş akışı sağlamak ve verimliliği artırmak için Kanban eğitimini alarak iş süreçlerini optimize edebilirler.

İşletme Danışmanları

Müşterilere iş süreçlerinin optimize edilmesinde yardımcı olmak için Kanban eğitimi alarak görselleştirme ve iş akışının kontrolünü sağlayabilirler.

Genel Bilgiler

Eğitim Süresi

2 gün

Sertifikalandırma

Eğitim sonrasında yapılacak olan değerlendirme sınavında 100 üzerinden 80 ve üzeri puan olan katılımcılar “Gemba Akademi & Gemba Training Center Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır. Yeterli puan alamayan adaylara ise Katılım Sertifikası” verilecektir.