Uygulama Modelimiz
Uygulama modelimiz sektör fark etmeksizin 3 temel aşamadan oluşmaktadır. Her aşaması müşterinin süreçleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmakta;
Yalın Altı Sigma, bir şirketin operasyonlarının kalitesini ve verimliliğini artırmak için Yalın ve Altı Sigma olmak üzere iki metodolojiyi birleştiren bir yönetim sistemidir. Yalın, süreçlerdeki israfın belirlenmesine ve ortadan kaldırılmasına odaklanırken, Altı Sigma istatistiksel analiz yoluyla kusurların azaltılmasına ve kalitenin iyileştirilmesine odaklanmaktadır.
Bir yönetim sistemi olarak Yalın Altı Sigma, sorunları ve iyileştirme fırsatlarını belirlemek için veriye dayalı yöntemler kullanarak ve ardından israfı ortadan kaldıracak ve kaliteyi artıracak değişiklikleri uygulayarak sürekli iyileştirme için bir çerçeve sağlar. Bu yaklaşım, şirketlerin süreçlerini kolaylaştırmasına, maliyetleri azaltmasına ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı olur.
Yalın Altı Sigma’yı bir yönetim sistemi olarak kullanan şirketler, operasyonlarında önemli iyileştirmeler elde edebilir ve bulundukları pazarlarda rekabet avantajı elde edebilirler. Ancak Yalın Altı Sigma’nın uygulanmasının önemli miktarda zaman ve kaynak yatırımı gerektirdiğini ve her şirket için uygun olmayabileceğini unutmamak önemlidir.
Altı Sigma eğitim programı, katılımcıların Altı Sigma metodolojisini öğrenmesine ve uygulamasına yardımcı olur. Program farklı konuları kapsayan bir dizi modülden oluşmaktadır. Bu modüller Altı Sigma’nın temel kavramlarını, araçlarını, tekniklerini ve yöntemlerini kapsar.
Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamaları da içerir. Bu uygulamalar öğrencinin Altı Sigma araçlarını gerçek dünya uygulamalarına uyarlamasına olanak tanır.
Üst yönetim ile çalıştaylar yapılarak şirket stratejilerine uygun projeler arasından minimum kaynak ve maksimum fayda sağlaması beklenen projeler seçilmektedir. Seçilen projeler nesil eğitimini tamamlamış ve yeterlik sınavını geçmiş adaylara atanır.
Projelerin her aşamasında Usta Kara Kuşaklarımızla proje liderlerine koçluk yaparak başarıyı belgeliyoruz. Koçluk faaliyetleri 6 Sigma metodolojisi ve istatistiksel yöntemlerin yanı sıra liderlik becerilerini de içermektedir.
Yalın 6 Sigma yönetim felsefesinin sürdürülebilirliği stratejik hedefler temelinde yaratılmaktadır. Kuruluş için önemli olan iyileştirme konuları bir havuzda toplanır. Fayda-maliyet bazlı karar mekanizması ile önceliklendirilen iyileştirme konularından uygun görülenler Altı Sigma projelerine entegre edilmektedir.
İlk projelerin başarıyla tamamlanmasının verdiği motivasyonla ikinci dalga projelere geçilmekte ve genişleme stratejisi izlenmektedir.