Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi
İşe alım, şirketlerin insan kaynakları yönetimi bölümünün dışa dönük bir işlevidir. Bir işletmenin işe alım departmanının, işletme hedeflerine ulaşabilmesi için üretim ve satış departmanı kadar önemli bir işlevi vardır. Dolayısıyla işe alım çalışanlarının iyi eğitim alması ve konusunda uzmanlaşması gerekmektedir.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitiminin Amacı
- Bu eğitimle, işe alım sürecinde görev alan çalışanların, adayın geçmiş iş tecrübeleri ve yaşantısında karşılaşmış olduğu olaylar karşısında göstermiş olduğu davranış biçimlerinden yola çıkarak, yetkinliklerini ve pozisyona uygunluğunu saptayabilecek beceriye sahip olmaları amaçlanmıştır.
- Bu eğitim, klasik mülakatlara göre, adayın iş yapış şekli hakkında daha doğru ve objektif bilgi edinmelerini, iyi bir hazırlık ile doğru tekniklerle işin gerekliliklerine uygun yetkinlikte adayı seçebilmeyi amaçlanmıştır.
- İşe alım çalışanları bu eğitimle, mülakata hazırlık, yetkinlik bazlı mülakata uygun sorular üretme, sorabilme ve mülakat sürecinin etkin şekilde yürütülebilmesi için dikkat etmeleri gereken noktaları saptayabiliyor olacaklardır.
Eğitimin İçeriği
İşe alım sürecinin tamamını nasıl yönetilmesi gerektiği, işe alım sürecinde kullanılan teknikleri ve yöntemleri, Özgeçmiş inceleme ve aday bulma yollarını içeren bu eğitimde; adayın nitelikleri, kişilik yapısı ve yetkinlikleri anlamında daha kesin bilgiler elde edilmesini sağlayan bazı uygulamalı işe alım ve mülakat teknikleri detaylı bir biçimde uygulanıyor.
Mülakat
- Mülakat nedir?
- Mülakatın amacı nedir?
- Mülakat biçimleri
- Mülakat tipleri
Yetkinlik Bazlı Mülakat
- Yetkinlik nedir? Yetkinlik türleri
- Yetkinlik Bazlı Mülakat adımları
- Yetkinlik Bazlı Mülakat soruları
- Star Mülakat Tekniği
Mülakat Süreci
- Yetkinlik Bazlı Mülakata hazırlık süreci
- Pozisyon ihtiyacının analiz edilmesi
- Özgeçmiş değerlendirme
- Mülakatın gerçekleştirilmesi
- Mülakatın sone ermesi
Mülakat uygulama
Eğitim Süresi: 2 Gün (16 saat)
Katılımcı Profili : Tüm İnsan Kaynakları profesyonelleri
Sertifikalandırma : Eğitim sonrasında yapılacak olan değerlendirme sınavında 100 üzerinden 70 ve üzeri puan olan katılımcılar “Gemba Akademi Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır. Yeterli puan alamayan adaylara ise “Katılım Sertifikası” verilecektir.