YÖNETİM SİSTEMLERİ
NEDEN YÖNETİM SİSTEMLERİ?
#
IATF 16949 Standardı, Ford, Chrysler ve General Motors tarafından oluşturulmuş olan QS 9000, Fransız EAQF, Alman VDA ve İtalyan ANFIA Standartlarının gereklerini kapsayacak biçimde oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. IATF 16949 , ISO 9001 üzerine kurulu olarak geliştirilmiş olup dünyadaki tüm OEM’ler tarafından kabul edilmektedir.
Bu eğitimde amaç; katılımcılara IATF 16949 standardının güncel revizyonunu uygulamalardan örneklerle açıklamak, katılımcılara standardın gereklerini işletmelerinde yorumlayabilecek kalifikasyonu kazandırmak olacaktır.
IATF 16949 İç Denetçi
Uluslararası Standartlaştırma Organizasyonu (ISO) ile bağlantılı olarak Uluslararası Otomotiv İş Gücü (IATF) tarafından geliştirilmiş olan ISO/TS 16949 standardı 3 Ekim 2016’da yayımlanan IATF 16949:2016’ya bırakıyor. ISO/TS 16949:2009’dan yeni versiyona geçmek için son tarih 14 Eylül 2018. IATF 16949:2016’nın denetimlere etkisi ise 1 Ekim 2017 tarihinden sonra başlayacaktır.
Bu eğitiminde amaç; iç denetçi adaylarına IATF 16949:2016 ile gelen yeniliklerin aktarılması olacaktır.
ISO 9001
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (QMS); dünya çapında 170 ‘ten fazla ülkede uygulanan uluslararası bir standarttır. uluslararası alanda kabul görülen standarttır. Faaliyet alanına bakılmaksızın, büyük ya da küçük herhangi bir organizasyon tarafından kullanılabilir. ISO 9001:2015, güçlü müşteri odaklılık, yönetimin motivasyonu, proses odaklilik ve sürekli iyileştirme gibi bir dizi kalite yönetim ilkesine dayanmaktadır.
ISO 14001
ISO 14001 Eğitimi – Çevre Yönetim Sistemi, her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar gerçekleşen tüm süreçlerde tüm çevresel konuları kapsamak üzere çevresel etkilerin önceliğini tespit ederek bu etkileri yönetmeleri ve kontrol etmelerini sağlayarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan sistematik ve sürdürülebilir bir yaklaşımdır.ISO 14001 Eğitimi – Çevre Yönetim Sistemi, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimuma indirilmesini amaçlayan, risk analizlerine dayanan bir yönetim modelidir.
ISO 45001
ISO 45001 standardı, şirketler için iyi bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin temelini oluşturmaktadır ve dünya çapında geçerli bir standart olarak kabul edilmektedir.
ISO 45001 eğitimi, çalışanlara güvenli bir iş yeri ve iş hastalığına bağlı sağlık konularına odaklanmaktadır. Koruyucu ve engelleyici yönetim önlemleri, bir kaza veya hastalık meydana gelmeden önce çalışanların gerekli işlemleri yapmalarını sağlar.
ISO 26262
Fonksiyonel Güvenlik Standardı olarak bilinen ISO 26262, IEC 61508’in otomotiv sektörüne uyarlamasıdır. Kara taşıtlarının güvenlikle ilgili elektrik- elektronik sistemlerine uygulanır ve ürün yaşam döngüsü boyunca arızalara bağlı tehlikeleri irdeler. Risk, her istenmeyen etki ile ilişkilendirilmiş olan ASIL (Otomotiv Güvenlik Bütünlüğü Seviyesi) tanımlanarak belirlenir.
Bu eğitimde amaç; standardın gerekliliklerini anlatmak ve firma bünyesinde standardın kurulup sürdürülebilmesi için gerekli kabiliyetin kazandırılması olacaktır.
ISO 22716
ISO 22716 : 2007 GMP İyi İmalat Uygulamaları ; Bu standart kozmetik endüstrisi tarafından kullanılmak üzere hazırlanmıştır ve bu sektöre özgü ihtiyaçları dikkate almaktadır. Bu kılavuzlar, ürün kalitesini etkileyen insani, teknik ve idari faktörlerin yönetimi hakkında organizasyonel ve pratik tavsiyeler sunar.
Bu kılavuz, ürünlerin girişten sevkiyata kadar olan akışını takiben kullanılmalarına izin vermek için yazılmıştır. İyi Üretim Uygulamaları, sağlam bilimsel yargılara ve risk değerlendirmelerine dayalı tesis faaliyetlerinin tanımlanması yoluyla kalite güvence konseptinin pratik gelişimini oluşturur. Bu GMP uygulamalarının amacı, tanımlanmış özellikleri karşılayan bir ürün elde etmenizi sağlayan faaliyetleri tanımlamaktır.
BRC-CP
BRC-CP Tüketici Ürünleri: Kişisel Bakım ve Ev Gereçleri (v.4)
BRC CONSUMER PRODUCTS : PERSONAL CARE AND HOUSEHOLD
Standardın kapsamı : Standart, hammadde (ambalaj hariç) ve bitmiş ürünlerin üretim yerlerine uygulanır.
Ticari olarak veya tüketicilere perakende satış için yapılan operasyonları kapsar.
Kişisel Bakım ve Ev Gereçleri Standardı, temizlik ürünleri, diş fırçaları, kreş aksesuarları ve yiyecek ambalajları gibi ürünleri içerecek şekilde tasarlanmıştır.